Kwaliteit garantie
Beste kwaliteit, eerlijke prijs
Gratis verzending
In Nederland en België
Gemakkelijk retourneren
Altijd 14 dagen bedenktijd
Gratis verzending en gemakkelijk retourneren via de webshop van Bluetribe.

Goggles

Wat is het verschil tussen UV-A, UV-B en UV-C straling?

Ultraviolet (UV) straling zit aan het uiteinde van het lichtspectrum voorbij het violet deel van het zichtbare licht. UV licht is verdeeld in 3 verschillende typen: UVA, UVB en UVC. UVA heeft een lange golflengte en gaat gemakkelijk door glas; experts zijn het er niet over eens of UVA wel of niet schadelijk is voor de ogen. UVB straling vormt het grootste gevaar en daarom is het noodzakelijk om zonnebrillen en zonnebrandcrème te gebruiken. Deze houden UVB straling tegen. UVC straling wordt geblokkeerd door de ozonlaag. Al onze brillen en goggles bieden bescherming tegen UVA en UVB straling.

Wat zijn de verschillen tussen de goggles?

Er is een grote keuze in verschillende modellen goggles, ieder model heeft afwijkende specificaties. Bijvoorbeeld een goggle met dubbele lens zal niet zo snel beslaan als een goggle met enkele lens. Tussen de lezen zit een luchtdichte laag die zorgt voor isolatie tegen het beslaan van je bril. Daarnaast kan je kiezen tussen sferische of platte lenzen. Het verschil zit in de bolling van de lens. Een platte lens buigt verticaal van buiten naar binnen hierdoor zijn deze voordeliger geprijsd maar zorgen voor een iets vertekend beeld. De bolling van een sferische lens is naast verticaal ook horizontaal. Dit geeft een bredere kijkhoek en een minder vertekend beeld. Productie van een sferische lens is moeilijker en verklaart de hogere aanschaf prijs.

Helmen

Hoe zorg ik dat de helm goed zit?

  • Helm maat: de omtrek van je hoofd gemeten net boven je wenkbrauwen. Zorg bij het opzetten van de helm dat de voorkant van de helm gelijk zit aan je wenkbrauwen. Trek, met de straps, de helm stevig op je hoofd tot dat deze lekker zit.
  • Helm vorm: Zorg er voor dat er geen ruimte zit tussen je hoofd en de binnen voering van de helm en dat de achterkant van de helm je nek niet raakt.
  • Skibril: deze moet gemakkelijk over je helm passen. De helmen van Bluetribe zijn geschikt voor alle merken skibrillen maar de beste combinatie is natuurlijk een bril en helm combinatie van Bluetribe!

 

Geeft een helm mij 100% bescherming in een ski of snowboard ongeluk?

  • Helmen zijn niet 100% effectief, vooral in het geval van hoge snelheden of frontale botsingen.
  • Om de effectiviteit van een helm te verhogen is het essentieel dat de helm goed past. Zie tips hierboven voor het bepalen van de beste pasvorm.
  • Kinderhelmen koop je niet “op de groei”
  • Skiërs en snowboarders die een helm dragen zijn niet “onaantastbaar” en moeten zich houden aan de regels op de piste opgesteld door de FIS.

Zijn er standaarden waar ik rekening mee moet houden bij het kopen van een helm voor het skiën en snowboarden?

Skihelmen moeten voldoen aan een van de drie bestaande veiligheidsnormen.

  • De eerste norm is die van de europeesche unie (CEN) CEN 1077 gepubliceerd in 1996.
  • De ASTM norm van het Amerikaanse instituut voor testen en materialen, helmen moeten voldoen aan standaard F2040.
  • Snell Memorial Foundation, Snell RS-98 is zonder meer de meest strenge norm voor helmveiligheid. 

Alle Bluetribe helmen zijn CEN 1077 gecertificeerd.